Murtziako aditu honek elikagaien osagaiei buruz hitz egin zuen: “con”/”sin” elikagaiak, gehigarriak, kimiofobia… Eta argitu zuen “etsai”tzat hartzen ditugun elikadura-osagai batzuen eragin negatiboak dosiaren arabera izaten direla beti.
Oso adibide argiak erabili zituen, izen eta marka ezagun eta guzti: botikak, elikadura-gehigarriak edo elikagaiak.
Publizitate-kanpaina batzuek kontsumo-ohiturei buruz kontsumitzaileengan beldurra sortzea dutela helburu eta horien eragina azaldu zuen.
Produktuetan % 15eko erregelamendua aplikatzea. Erantzule gisa hauek aipatu zituen: enpresa ekoizleak, Europar Batasuna, bertako gobernua –enpresa askok ez dutelako betetzen % 15eko erregelamendua–, komunikabideak, eta guk, kontsumitzaileok.
Hitzaldian 72 lagun izan ziren. Publikoan interes handia sortu zuen eta bukaerako eztabaidan jendeak parte hartu zuen.